
Makaron Bezglutenowy kukurydziano-ryżowy, zwierzątka kolorowe, Eko, 250g, Bartolini
Kolorowy makaron w kształcie zwierzaków, wyrabiany w 100% z bezglutenowych surowców rolnictwa ekologicznego. Odpowiedni dla wegan i wegetarian. Połączenie ciekawych kształtów i mocy kolorów to świetny sposób, by nakłonić dzieci do jedzenia. Nie zawierają żadnych sztucznych barwników, a ich różnorakie barwy to zasługa wyłącznie naturalnych składników – mieszanki mąki kukurydzianej i ryżowej, oraz sproszkowanych warzyw. Doskonała jakość surowców oraz know-how stosowany przy tłoczeniu i suszeniu makaronowego ciasta sprawiają, iż - mimo braku glutenu – zwierzątka te nie rozgotowują się i nie tracą koloru po ugotowaniu. Dzięki temu dzieci z radością mogą zajadać się nimi w swoich ulubionych zupkach, obiadkach czy deserkach przyrządzanych z dodatkiem śmietanki, świeżych owoców, miodu czy cukru.
Skład
makaron czerwony: mąka kukurydziana* 99%, burak czerwony suszony* 1%;
makaron zielony: mąka kukurydziana *99%, szpinak suszony* 1%;
makaron żółty: mąka kukurydziana* 95%, mąka ryżowa* 5%
(*certyfikowany składnik ekologiczny)
Wartości odżywcze w 100g
wartość energetyczna 1461kJ/344kcal,
tłuszcz: 1,1g,
w tym kwasy tłuszczowe: 0,3g,
węglowodany: 75,1g,
w tym cukry: 0,7g,
błonnik: 1,3g,
białko: 7,8g,
sól: 0g
Sposób przyrządzenia
Wypełnij duży garnek wodą (1 litr wody na 100g makaronu). Zagotuj wodę i dodaj soli (10g soli na 100g makaronu). Dodaj makaron do wrzącej wody i gotuj na średnim ogniu przez 13-14 min. Odcedź ugotowany makaron i przelej zimną wodą.
-
Ilość w kartonie14
-
Żywność EkologicznaTAK
-
Gluten FreeTAK
-
Odpowiednie dla weganTAK
-
ean135901902004637
Na razie nie dodano żadnej recenzji.
Musisz być zalogowany aby móc dodawać komentarze
Zaloguj się