Oliwa z oliwek extra virgin, PDO Kreta, BIO, 500 ml, Mylopotamos
Oliwa z oliwek najwyższej jakości z pierwszego tłoczenia.
Najwyższa kategoria oliwy z oliwek, uzyskana bezpośrednio z oliwek i wyłącznie za pomocą środków mechanicznych.
Oznaczenie PDO (Protected Designation of Origin), czyli Chroniona Nazwa Pochodzenia, potwierdza, że oliwa pochodzi z określonego regionu i została tam w całości wytworzona – od uprawy oliwek po tłoczenie. Gwarantuje to autentyczność produktu, tradycyjne metody produkcji oraz wyjątkowy smak charakterystyczny dla danego obszaru.
W przypadku tej oliwy oznacza to najwyższą jakość i pochodzenie z certyfikowanego regionu Krety.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
Wartość energetyczna: 3389 kJ/824 kcal
Tłuszcz: 92 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 13 g
kwasy tłuszczowe jednonienasycone: 73 g
kwasy tłuszczowe wielonienasycone: 6,0 g
Węglowodany: 0 g
w tym cukry: 0 g
Białko: 0 g
Sól: 0 g
SKŁADNIKI
Ekologiczna oliwa z oliwek extra virgin.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu (max. 25 °C).
-
Ilość w opakowaniu zbiorczym6
-
Żywność EkologicznaTAK
-
Kraj pochodzeniaGrecja
-
Odpowiednie dla weganTAK
-
W szklanym opakowaniuTAK
-
KOD CN (INTRASTAT)15092000
-
Chroniona Nazwa Pochodzenia (PDO)TAK
-
ean135200102950202
Na razie nie dodano żadnej recenzji.
Musisz być zalogowany aby móc dodawać komentarze
Zaloguj się