compare Porównaj (0)

Nie masz konta?

Zarejestruj się
search
search
search

Wegańska czekolada kokosowa, BIO, bez dodatku cukru, bez glutenu, 80 g, Super Fudgio

Wegańska czekolada kokosowa to idealna słodycz, po którą chętnie sięgają zarówno dorośli jak i dzieci. Nie zawiera cukru, dlatego jest znacznie zdrowsza od swoich tradycyjnych odpowiedników, a także o wiele mniej kaloryczna. Czekoladę kokosową bez dodatku cukru polecamy wszystkim miłośnikom słodkości, którzy chcą zastąpić swoje ulubione smakołyki równie pysznymi, a jednocześnie bezpieczniejszymi alternatywami. Taka ekologiczna czekolada to prosty sposób na poprawę diety.

Znakomite połączenie wysokiej jakości czekolady z egzotycznym kokosem to kompozycja, której nie oprze się żaden wielbiciel słodkości. Czekolada kokosowa bez dodatku cukru została wykonana z ekologicznych, naturalnych składników — nie zawiera cukru, oleju palmowego, glutenu i składników odzwierzęcych. To przekąska, która jest korzystna dla zdrowia, polecana także dla osób na diecie bezglutenowej, diabetycznej, wegetariańskiej i wegańskiej.

Lekka wegańska czekolada jest nie tylko zdrowa, ale również bardzo smaczna. Czekolada kokosowa bez dodatku cukru zawiera bezpieczne dla zdrowia słodzik – erytrytol, które nie obciążają układu pokarmowego, ma niski indeks glikemiczny i znikomą kaloryczność. Dzięki zawartości kakao bezcukrowa czekolada jest również bardzo sycąca i odżywcza.

Skład

Miazga kakaowa*, substancja słodząca: erytrytol*, napój ryżowy w proszku* (ryż*), tłuszcz kakaowy*, proszek kokosowy* (13%), emulgator: lecytyna słonecznikowa*. Masa kakaowa min. 62%.

*Surowce pochodzące z upraw ekologicznych.

Zawiera substancję słodzącą.

Nadmierne spożycie może spowodować efekt przeczyszczający.

Zawiera naturalnie występujące cukry.

Alergeny

Może zawierać: mleko, soję, orzeszki ziemne, orzechy.

Wartości Odżywcze

Wartość energetyczna 1968 kJ/ 480 kcal

Tłuszcz 39 g

W tym: Kwasy tłuszczowe nasycone 27 g

Węglowodany 47 g

W tym:

– cukry 4,3 g

– alkohole wielowodorotlenowe (poliole) 23 g

Błonnik 6,9 g

Białko 4,2 g

Sól 0,15 g

O Super Fudgio

Nasza przygoda zaczęła się w roku 2017, kiedy światło dzienne ujrzały pierwsze wegańskie i ekologiczne krówki o smaku toffi i kakao. Szturmem zdobyły serca konsumentów, a my stworzyliśmy kolejne smaki, których na dzisiaj jest aż 6. Wegańskie, oparte na mleku kokosowym i cukrze kokosowym, bez glutenu i na składnikach pochodzących wyłącznie z upraw ekologicznych.

Kolejnym krokiem w rozwoju marki było wprowadzeniem na rynek nowych, słodkich kategorii: kremy w słoikach, czekolady, batony, kremy w tubkach, bakalie w czekoladzie, chrupki, draże czekoladowe czy produkty śniadaniowe w postaci ekologicznych poduszeczek zbożowych i płatków kukurydzianych.

Wszystkie posiadają certyfikację ekologiczną, charakteryzują się krótkim, zrozumiałym dla konsumenta składem, są wegańskie i pozbawione glutenu. Co ważne, w produkcji swoich łakoci stawiamy na surowce pochodzące wyłącznie z upraw ekologicznych, przykładając ogromną wagę do tego, aby miały one także korzystny wpływ na nasz organizm, stąd m.in. w składach wykorzystujemy: syrop ryżowy, błonnik z akacji i białko słonecznika.

Na szczególną uwagę zasługuje fakt, że nasze słodycze pozbawione są oleju palmowego, syropu glukozowo-fruktozowego i innych ulepszaczy, które nie tylko niekorzystnie wpływają na nasze zdrowie, ale są również ogromnym zagrożeniem dla naszego środowiska.

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Musisz być zalogowany aby móc dodawać komentarze

Zaloguj się
Nowy
  • Alergie i Alergeny
    Bez glutenu
  • Żywność Ekologiczna
    TAK
  • Gluten Free
    TAK
  • Oil Palm Free
    TAK
  • Odpowiednie dla wegan
    TAK
  • ean13
    5907713375294

Producent ME GUSTO SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ ul. Bałtycka 4a / 3 81-707 Sopot Polska logistyka@megusto.com.pl + 48 533 322 028

Wegańska czekolada kokosowa, BIO, bez dodatku cukru, bez glutenu, 80 g, Super Fudgio

Znakomite połączenie wysokiej jakości czekolady z egzotycznym kokosem to kompozycja, której nie oprze się żaden wielbiciel słodkości. Czekolada kokosowa bez dodatku cukru została wykonana z ekologicznych, naturalnych składników — nie zawiera cukru, oleju palmowego, glutenu i składników odzwierzęcych. To przekąska, która jest korzystna dla zdrowia, polecana także dla osób na diecie bezglutenowej, diabetycznej, wegetariańskiej i wegańskiej.

Zobacz także

Ładowanie...