Wegańska czekolada kokosowa, BIO, bez dodatku cukru, bez glutenu, 80 g, Super Fudgio
Wegańska czekolada kokosowa to idealna słodycz, po którą chętnie sięgają zarówno dorośli jak i dzieci. Nie zawiera cukru, dlatego jest znacznie zdrowsza od swoich tradycyjnych odpowiedników, a także o wiele mniej kaloryczna. Czekoladę kokosową bez dodatku cukru polecamy wszystkim miłośnikom słodkości, którzy chcą zastąpić swoje ulubione smakołyki równie pysznymi, a jednocześnie bezpieczniejszymi alternatywami. Taka ekologiczna czekolada to prosty sposób na poprawę diety.
Znakomite połączenie wysokiej jakości czekolady z egzotycznym kokosem to kompozycja, której nie oprze się żaden wielbiciel słodkości. Czekolada kokosowa bez dodatku cukru została wykonana z ekologicznych, naturalnych składników — nie zawiera cukru, oleju palmowego, glutenu i składników odzwierzęcych. To przekąska, która jest korzystna dla zdrowia, polecana także dla osób na diecie bezglutenowej, diabetycznej, wegetariańskiej i wegańskiej.
Lekka wegańska czekolada jest nie tylko zdrowa, ale również bardzo smaczna. Czekolada kokosowa bez dodatku cukru zawiera bezpieczne dla zdrowia słodzik – erytrytol, które nie obciążają układu pokarmowego, ma niski indeks glikemiczny i znikomą kaloryczność. Dzięki zawartości kakao bezcukrowa czekolada jest również bardzo sycąca i odżywcza.
Skład
Miazga kakaowa*, substancja słodząca: erytrytol*, napój ryżowy w proszku* (ryż*), tłuszcz kakaowy*, proszek kokosowy* (13%), emulgator: lecytyna słonecznikowa*. Masa kakaowa min. 62%.
*Surowce pochodzące z upraw ekologicznych.
Zawiera substancję słodzącą.
Nadmierne spożycie może spowodować efekt przeczyszczający.
Zawiera naturalnie występujące cukry.
Alergeny
Może zawierać: mleko, soję, orzeszki ziemne, orzechy.
Wartości Odżywcze
Wartość energetyczna 1968 kJ/ 480 kcal
Tłuszcz 39 g
W tym: Kwasy tłuszczowe nasycone 27 g
Węglowodany 47 g
W tym:
– cukry 4,3 g
– alkohole wielowodorotlenowe (poliole) 23 g
Błonnik 6,9 g
Białko 4,2 g
Sól 0,15 g

O Super Fudgio
Nasza przygoda zaczęła się w roku 2017, kiedy światło dzienne ujrzały pierwsze wegańskie i ekologiczne krówki o smaku toffi i kakao. Szturmem zdobyły serca konsumentów, a my stworzyliśmy kolejne smaki, których na dzisiaj jest aż 6. Wegańskie, oparte na mleku kokosowym i cukrze kokosowym, bez glutenu i na składnikach pochodzących wyłącznie z upraw ekologicznych.
Kolejnym krokiem w rozwoju marki było wprowadzeniem na rynek nowych, słodkich kategorii: kremy w słoikach, czekolady, batony, kremy w tubkach, bakalie w czekoladzie, chrupki, draże czekoladowe czy produkty śniadaniowe w postaci ekologicznych poduszeczek zbożowych i płatków kukurydzianych.
Wszystkie posiadają certyfikację ekologiczną, charakteryzują się krótkim, zrozumiałym dla konsumenta składem, są wegańskie i pozbawione glutenu. Co ważne, w produkcji swoich łakoci stawiamy na surowce pochodzące wyłącznie z upraw ekologicznych, przykładając ogromną wagę do tego, aby miały one także korzystny wpływ na nasz organizm, stąd m.in. w składach wykorzystujemy: syrop ryżowy, błonnik z akacji i białko słonecznika.
Na szczególną uwagę zasługuje fakt, że nasze słodycze pozbawione są oleju palmowego, syropu glukozowo-fruktozowego i innych ulepszaczy, które nie tylko niekorzystnie wpływają na nasze zdrowie, ale są również ogromnym zagrożeniem dla naszego środowiska.
-
Alergie i AlergenyBez glutenu
-
Żywność EkologicznaTAK
-
Gluten FreeTAK
-
Oil Palm FreeTAK
-
Odpowiednie dla weganTAK
-
ean135907713375294
Producent ME GUSTO SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ ul. Bałtycka 4a / 3 81-707 Sopot Polska logistyka@megusto.com.pl + 48 533 322 028
Na razie nie dodano żadnej recenzji.
Musisz być zalogowany aby móc dodawać komentarze
Zaloguj się