compare Porównaj (0)

Nie masz konta?

Zarejestruj się
search
Spirulina w kapsułkach, suplement diety, naturalne źródło witamin, białka i cennych minerałów, 100 g, Moma
search
Spirulina w kapsułkach, suplement diety, naturalne źródło witamin, białka i cennych minerałów, 100 g, Moma
search

Spirulina stanowi źródło łatwo przyswajalnego białka roślinnego, węglowodanów, minerałów, witamin (szczególnie z grupy B), żelaza, magnezu, potasu, makroelementów i mikroelementów oraz nienasyconych kwasów tłuszczowych. Spirulina zalecana jest w celu uzupełnienia codziennej diety w witaminy i składniki mineralne. Pomaga przy zaburzeniach procesów trawienia, wspomaga odchudzanie, reguluje poziom cukru we krwi, oczyszcza organizm z toksyn. Polecana m.in. w celu wzmocnienia odporności, po przebytych chorobach, podczas kuracji oczyszczających. Jest lekkostrawna, niskokaloryczna.

Spirulina zwiększa sprawność układu immunologicznego, wzmacnia serce, redukuje poziom złego cholesterolu, oczyszcza organizm z toksyn i odkwasza goDodaje sił witalnych, poprawia kondycję psychofizyczną.

Dzięki obecności pigmentów – zielonego chlorofilu i niebieskiej fikocyjaniny, działa antyoksydacyjnie, przeciwzapalnie i antyalergicznie. Normalizuje przemianę jodu w organizmie, przez co przyczynia się do prawidłowego funkcjonowania tarczycy.

Spirulina zaliczana jest do grupy produktów SUPERFOODS. Naukowcy badając spirulinę przez kilkadziesiąt lat potwierdzili, że jest to najpotężniejsze i najbardziej zrównoważone źródło pożywienia na naszej planecie.

Jak podaje NASA: „Wartość odżywcza 1 kg spiruliny jest równowartością 1000 kg wybranych owoców i warzyw”.

Co wyróżnia naszą spirulinę?

- jest naturalnie suszona na słońcu; Windarra to jedna z dwóch farm spiruliny na świecie, które suszą spirulinę w ten właśnie sposób; nie jest to farma przemysłowa, tylko lokalna, wykorzystująca naturalne procedury,

- dzięki suszeniu na słońcu stanowi bogactwo biofotonów,

- spirulina jest pod stałą kontrolą laboratoryjną - wolna od innych, szkodliwych cyjanobakterii i metali ciężkich - co jest regularnie sprawdzane.

Skład

Składniki: 
100% naturalna, suszona na słońcu Spirulina (Arthrospira platensis)

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100G RWS* W 5G* RWS**
Wartość energetyczna (energia) 1541kJ / 368kcal 18% 77kJ / 18kcal 1%
Tłuszcz(g) w tym: 4,5 6% 0,2 0%
-kwasy tł.,nasycone 3,2 16% 0,1 1%
-kwasy tł.,jednonienasycone <0,01 <0,0005
-kwasy tł.,wielonienasycone 1,3 0,07
Węglowodany (g): 24 9% 1,2 1%
– cukry (g) 0 0
Białko (g) 60 120% 3 6%
Witamina D (μg) 300 6000% 15 300%
Witamina B1 3,5 318% 0,17 15%
Witamina B2 4 285% 0,2 14%
Witamina B12 (μg) 16,4 656% 0,82 32%
Witamina K (μg) 200 266% 10 13%
Składniki mineralne:
Żelazo (mg) 45,67 326% 2,3 16%
Wapń (mg) 100 13% 5 0,63%
Magnez (mg) 320 85% 16 4%
Fosfor (mg) 650 92% 32,5 5%
Chlorofil (mg) 1192 59,6
Karotenoidy (mg) 168 8,4
Fikocyjanina (g) 10,3 0,5
Kwas GLA (mg) 20 1

Może zawierać śladowe ilości soli.
*Dzienna porcja spożycia
**Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal)

Zalecane dzienne spożycie:

Kapsułki:
• dzieci: minimum 2 kapsułki
• młodzież i dorośli: minimum 2-4 kapsułek
• kobiety w ciąży i karmiące: minimum 2-4 kapsułek

Rekomendowana dzienna dawka może być zwiększona w zależności od indywidualnych potrzeb i oczekiwanych rezultatów.

Często zadawane pytanie brzmi: „Czy można zjeść za dużo spiruliny?” Odpowiedź brzmi: „Spirulina jest całkowicie bezpieczna i nie wywołuje efektów ubocznych.” Niektórzy zażywają do 10 g spiruliny 3 razy dziennie. Wszystko zależy od masy ciała i zapotrzebowania organizmu.

Osoby, które na stałe przyjmują leki, przed zastosowaniem spiruliny powinny skonsultować się z lekarzem.

Dlaczego warto regularnie spożywać spirulinę

  • Zwiększa odporność organizmu 
  • Uzupełnia niedobory żelaza, przeciwdziała anemii.
  • Wspomaga pracę nerek
  • Wzmacnia kości i stawy (zawiera wapń).
  • Reguluje ciśnienie tętnicze krwi (zawiera GLA).
  • Obniża poziom złego cholesterolu i trójglicerydów (zawiera GLA).
  • Stabilizuje poziom cukru we krwi 
  • Reguluje pracę wątroby. 
  • Spirulina (arthrospira platensis) jest algą słodkowodną – o śladowej zawartości jodu. Wpływa na prawidłową pracę hormonu tarczycy. 
  • Świetnie sprawdza się w profilaktyce nowotworowej. 
  • Zmniejsza ujemne skutki radioterapii i chemioterapii (zawiera fikocyjaninę).
  • Bardzo korzystnie wpływa na procesy krwiotwórcze i florę przewodu pokarmowego (zawiera chlorofil).
  • Pobudza produkcję komórek macierzystych w szpiku kostnym (zawiera polisacharydy).
  • Ma działanie antywirusowe, przeciwzapalne, antyoksydacyjne i antyalergiczne. Badania przeprowadzone na farmaceutyczno-medycznym uniwersytecie w Japonii wykazały, że wapń wydzielony ze spiruliny daje najlepsze rezultaty w leczeniu wirusów takich jak grypa, różyczka, pokrzywka.
  • Regeneruje komórki centralnego układu nerwowego. Jest odżywką dla mózgu.
  • Aminokwasy to substancje organiczne, których potrzebujemy każdego dnia. Spirulina zawiera komplet 18 aminokwasów z czego 8 egzogennych, których nie produkuje nasz organizm. Ich niedobór może być przyczyną wielu chorób. Spirulina zawierając komplet 18 aminokwasów przyczynia się do odbudowy systemu nerwowego oraz ochrony komórek mózgowych.
  • Odtruwa i oczyszcza organizm z toksyn.
  • Niweluje zakwaszenie organizmu.
  • Wzmacnia skórę, włosy i paznokcie.
  • Zawiera aktywne przeciwutleniacze zwalczające wolne rodniki. 
  • Wspomaga odchudzanie 

Sposób produkcji

Aurospirul hoduje wysokiej jakości spirulinę od 1997r w Auroville – międzynarodowym mieście w płd. Indiach. Algi hodowane są w ekologicznych warunkach przy użyciu prostych, przyjaznych dla środowiska metod – wolne od GMO, pestycydów, herbicydów i innych środków szkodliwych dla zdrowia i środowiska naturalnego.

Jedyna suszona na słońcu o wyjątkowej energii i delikatnym smaku.

Gorący klimat i nasłonecznienie południowych Indii tworzą idealne warunki do hodowli spiruliny – można ją tutaj odnaleźć rosnącą naturalnie.

Produkcja spiruliny

Spirulina rośnie w wodzie zawierającej duże stężenie substancji mineralnych i związków organicznych. Spirulina (Arthrospira Platensis) hodowana jest w wodach słodkich, dzięki czemu zawartość jodu jest niższa niż w przypadku spiruliny hodowanej w zbiornikach z wodą morską. Ta odmiana spiruliny jest bezpieczna dla osób z chorobami endokrynologicznymi.

Wieloletnie doświadczenie producenta zaowocowało powstaniem produktu najwyższej jakości. Posiada certyfikat ORGANIC oraz FAIR TRADE.

  

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Musisz być zalogowany aby móc dodawać komentarze

Zaloguj się
en
Nowy
  • ean13
    730490941902

Spirulina w kapsułkach, suplement diety, naturalne źródło witamin, białka i minerałów, 100 kapsułek, 50g, Aurospirul

Shop.BetterLandGlobal 1 pkt. za zakup
Shop.BetterLandGlobal 1 pkt. za zakup

SŁONECZNA SPIRULINA - ZDROWIE I ENERGIA Z NATURY.
100% organiczna oraz naturalnie suszona na słońcu. Zwiększa odporność organizmy i oczyszcza z toksyn. Działa antynowotworowo i antyalergicznie. Wzmacnia kości i stawy oraz zapobiega anemii. 

Cookies

Informacje dotyczące plików cookies

Ta witryna korzysta z własnych plików cookie, aby zapewnić Ci najwyższy poziom doświadczenia na naszej stronie . Wykorzystujemy również pliki cookie stron trzecich w celu ulepszenia naszych usług, analizy a nastepnie wyświetlania reklam związanych z Twoimi preferencjami na podstawie analizy Twoich zachowań podczas nawigacji.

Zarządzanie plikami cookies

O Cookies

Pliki cookie to niewielkie pliki tekstowe, które są zapisywane na komputerze lub urządzeniu mobilnym przez strony internetowe, które odwiedzasz. Służą do różnych celów, takich jak zapamiętywanie informacji o logowaniu użytkownika, śledzenie zachowania użytkownika w celach reklamowych i personalizacji doświadczenia przeglądania użytkownika. Istnieją dwa rodzaje plików cookie: sesyjne i trwałe. Te pierwsze są usuwane po zakończeniu sesji przeglądarki, podczas gdy te drugie pozostają na urządzeniu przez określony czas lub do momentu ich ręcznego usunięcia.

Ładowanie...