Wyciągi olejowe

Olej konopny, nierafinowany, tłoczony na zimno, SOIL, 20 ml, Esent

Olej Konopny nierafinowany, tłoczony na zimno (wyłącznie z ziaren), organic certyfikowany przez Soil Association do zastosowań kosmetycznych. Przeznaczony przede wszystkim do cery tłustej i trądzikowej, ale sprawdzi się znakomicie przy pielęgnacji skóry dojrzałej.

More details

Nowość!

Nie ma punktów za ten produkt.


 
Opis produktu

Olej Konopny nierafinowany, tłoczony na zimno (wyłącznie z ziaren), organic certyfikowany przez Soil Association do zastosowań kosmetycznych. Przeznaczony przede wszystkim do cery tłustej i trądzikowej, ale sprawdzi się znakomicie przy pielęgnacji skóry dojrzałej.

INCL: Cannabis Sativa Seed Oil

Zawiera w swym składzie kwasy omega 3, 6, 9, witaminy K, E i B, fitosterole, kwasy stearydonowe i składniki mineralne. Nie zawiera żadnych składników uznanych za psychoaktywne (produkowany tylko z nasion).

Olej o zielonym kolorze i charakterystycznym zapachu.
Kraj pochodzenia oleju: Wielka Brytania, certyfikowany przez Soil Association.

W okresie letnim przechowywać w lodówce, w pozostałych porach roku w chłodnym pomieszczeniu, optymalna temperatura przechowywania 10-15 oC

Działanie

Olej Konopny reguluje i stabilizuje wytwarzanie sebum, wspomaga naturalne procesy regeneracyjne skóry (zwłaszcza naskórka), chroni skórę przed niekorzystnymi czynnikami środowiskowymi.

Dzięki korzystnemu wpływowi na procesy metaboliczne zachodzące w skórze, opóźnia procesy starzenia, nadając skórze miękkość i jędrność.

Stosowany u osób z łuszczycą łagodzi uczucie świądu, oraz działa kojąco na skórę.

Stosowanie

Olej może być składnikiem rozmaitych formuł kosmetycznych, lecz osobiście polecam go stosować bezpośrednio na skórę, co najwyżej w połączeniu z innym olej celem rozcieńczenia.

Przy stosowaniu w formułach, trzeba mieć na uwadze, jego słabą odporność na wyższe temperatury.

 

 
Cechy/certyfikaty/inne
Produkt Naturalny TAK
Zapach Naturalny TAK
Bez SLS/SLES/PEG TAK

Napisz opinię

Olej konopny, nierafinowany, tłoczony na zimno, SOIL, 20 ml, Esent

Olej Konopny nierafinowany, tłoczony na zimno (wyłącznie z ziaren), organic certyfikowany przez Soil Association do zastosowań kosmetycznych. Przeznaczony przede wszystkim do cery tłustej i trądzikowej, ale sprawdzi się znakomicie przy pielęgnacji skóry dojrzałej.

Napisz opinię

 
Opinie(0)

Na razie nie dodano żadnej recenzji.