compare Porównaj (0)

Nie masz konta?

Zarejestruj się

Lista produktów marki Rigoni di Asiago

Historia Rigoni di Asiago jest prosta. Opowiada o pasji, miłości do natury i głębokiej więzi z miejscem pochodzenia. Od zawsze używamy wysokiej jakości, ekologicznych składników, aby móc oferować produkty dobre zarówno dla ludzi, jak i dla środowiska. Od produkowanego w tradycyjny sposób miodu po wyroby takie, jak Fiordifrutta, Dolcedì i Nocciolata, produkty Rigoni di Asiago podbiły serca milionów rodzin we Włoszech i na całym świecie. O sukcesie firmy zdecydowała miłość do środowiska naturalnego w rodzinie, która pracuje w kontakcie z przyrodą i zgodnie z nią. Wybór produktów ekologicznych wynika z niezłomnej wiary w lepszą, zrównoważoną przyszłość zarówno dla współczesnych konsumentów, jak i dla przyszłych pokoleń. Właśnie tą drogą firma Rigoni di Asiago podąża od wielu lat.

Historia

1923 - Wielka przygoda zaczęła się od pasji Nonny Elisy i produkcji miodu.

1979 - W miarę rozwoju firmy następuje dywersyfikacja i rozszerzenie asortymentu.

1990 - Otwarcie nowego zakładu produkcyjnego na płaskowyżu Asiago.

1992 - Wszystkie wyroby otrzymują certyfikat produktów ekologicznych.

1996 - Na rynek wchodzi Fiordifrutta.

2005 - Otwarcie nowego centrum logistycznego w pobliżu Werony.

2006 - Fiordifrutta zostaje liderem na rynku włoskim (dane firmy Nielsen).

2008 - Na rynek wchodzą marki Nocciolata i Dolcedì

2009 - Po wejściu na rynek w USA firma rozszerza zakres swojej działalności o Francję.

2016 - Do oferty wchodzi Nocciolata bez dodatku mleka.

2017 - Otwarcie nowej linii produkcyjnej kremu Nocciolata w Albaredo d'Adige.

2018 - Na rynek wchodzi Nocciolata Bianca.

Nasze wyroby produkujemy w dziewiczych obszarach o sprzyjających warunkach klimatycznych. Jak na produkty ekologiczne przystało, w naszych wyrobach nie stosujemy sztucznych aromatów ani dodatków chemicznych. Nasze produkty są dobre z natury.

Certyfikaty: potwierdzenie naszej misji.

Certyfikaty ekologiczne: W 1992 roku firma Rigoni di Asiago otrzymała swój pierwszy certyfikat żywności ekologicznej. Jednostką certyfikującą jest Bioagricert Srl, posiadająca autoryzację włoskiego Ministerstwa Rolnictwa i Polityki Leśnej.

Certyfikat koszerności: Certyfikat ten potwierdza, że opatrzona nim żywność jest zgodna z wymaganiami stawianymi żywności koszernej. Słowo „koszerny” oznacza „zgodny z zasadami”, „odpowiedni” lub „dozwolony” w odniesieniu do reguł żywieniowych judaizmu.

Certyfikat wegański: potwierdza, że produkt spełnia określone normy jakościowe, które zakładają brak produktów spożywczych, składników, dodatków i substancji pomocniczych w przetwórstwie pochodzenia zwierzęcego lub wytwarzanych z organizmów modyfikowanych genetycznie (GMO).

Certyfikat BRC FOOD: gwarantuje jakość i bezpieczeństwo produktów spożywczych oraz potwierdza, że są produkowane zgodnie z określonymi normami jakości i spełniają wymogi minimalne.  Celem tej certyfikacji jest podnoszenie i propagowanie bezpieczeństwa żywności na przestrzeni łańcucha dostaw.

Certyfikat IFS: międzynarodowy standard dla dostawców żywności. Ma na celu propagowanie skutecznego doboru dostawców żywności w oparciu o ich zdolność do dostarczania bezpiecznych produktów, które odpowiadają specyfikacjom zawartym w umowach oraz spełniają wymogi prawne.

Ładowanie...