compare Porównaj (0)

Nie masz konta?

Zarejestruj się
Żelatyna w proszku, BIO, 20 g, Amylon
search

Żelatyna w proszku, BIO, 20 g, Amylon

Żelatyna ma szerokie zastosowanie w kuchni, zarówno do potraw słodkich, jak i słonych. Może być stosowana do kremów, polew, budyni, do galaretek tortowych lub na ciasto oraz do przygotowania galaretek wieprzowych i z mięsem.

Żelatynę można też używać jako środka żelującego lub zagęszczającego.

Sposób przygotowania

Zawartość opakowania wystarcza na przygotowanie 500 ml płynu.
Żelatynę rozpuścić w 250 ml zimnego płynu i odstawić na 10 minut, do momentu aż napęcznieje.
Pozostały płyn (250 ml) zagotować i wymieszać z napęczniałą żelatyną. Nie gotować!

Składniki

Żelatyna spożywcza wieprzowa w proszku*

*certyfikowany składnik ekologiczny)

Wartość odżywcza w 100 g produktu sypkiego

Wartość energetyczna: 1435 kJ/ 342 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 0 g
w tym cukry: 0 g
Białko: 84 g
Sól: 0,08 g

Zalecane warunki przechowywania

Przechowywać w suchym miejscu.

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Musisz być zalogowany aby móc dodawać komentarze

Zaloguj się
Nowy
  • Opakowanie biodegradowalne
    TAK
  • Żywność Ekologiczna
    TAK
  • ean13
    8594006661966

Żelatyna w proszku, BIO, 20 g, Amylon

Żelatyna ma szerokie zastosowanie w kuchni, zarówno do potraw słodkich, jak i słonych. Może być stosowana do kremów, polew, budyni, do galaretek tortowych lub na ciasto oraz do przygotowania galaretek wieprzowych i z mięsem.

Żelatynę można też używać jako środka żelującego lub zagęszczającego.

Zobacz także

Ładowanie...