compare Porównaj (0)

Nie masz konta?

Zarejestruj się
search

GhulAż, produkt pasteryzowany, roślinny, 500g, Jadłobysie

W naszym wydaniu, ten bestseller z węgierskiego stołu, zyskuje nowy blask. Wszystko za sprawą czarnej soczewicy zwanej Belugą, która nie dość że przepyszna to jeszcze stanowi doskonałe źródło białka i kwasu foliowego, niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu. W odróżnieniu od swojej czerwonej „siostry”, Beluga zachowuje milszą, twardszą konsystencję po ugotowaniu. Gdy dodamy do tego kalejdoskop różnorakich warzyw (m.in. kalafior, marchew czy por) otrzymujemy niezwykle pyszne, ekspresowe w przygotowaniu danie jednogarnkowe.

Skład

papryka, soczewica czarna, pieczarki, marchew, kalafior, cebula, por, seler naciowy, koncentrat pomidorowy, czosnek, olej, woda, sól, przyprawy: pieprz, tymianek, wędzona papryka.

Wartość odżywcza w 100 g produktu

wartość energetyczna: 480 kJ / 59 kcal
tłuszcze: 2,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g
węglowodany: 14,5 g
w tym cukry: 6,7 g
białko: 5,4 g
sól: 1,1 g

Sposób podgrzania

Garnek lub patelnia – to pewniaki w zakresie podgrzewania Ghulażu, który będzie najbardziej zadowolony gdy zagotujecie go na średnim ogniu, mieszając co jakiś czas. Voila! Szybko, prosto, roślinnie i zdrowo.

Sposób podania

To niezwykle wdzięczne danie doskonale uzupełnią kasze – od gryczanej, przez pęczak, po jaglaną, a także surówka z buraków. A jeśli wśród smakoszy znajdą się fani ziemniaków i ogórków kiszonych – nic nie stoi na przeszkodzie, aby towarzyszyły one naszej potrawie na Waszych talerzach. W wersji ekspresowej sprawdzi się kromka żytniego chleba.

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Musisz być zalogowany aby móc dodawać komentarze

Zaloguj się
  • Ilość w opakowaniu zbiorczym
    6
  • Gluten Free
    TAK
  • Odpowiednie dla wegan
    TAK
  • W szklanym opakowaniu
    TAK
  • Bez laktozy
    TAK
  • ean13
    5905178370069

GhulAż, produkt pasteryzowany, roślinny, 500g, Jadłobysie

W naszym wydaniu, ten bestseller z węgierskiego stołu, zyskuje nowy blask. Wszystko za sprawą czarnej soczewicy zwanej Belugą, która nie dość że przepyszna to jeszcze stanowi doskonałe źródło białka i kwasu foliowego, niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu.

Zobacz także

Ładowanie...