GhulAż, produkt pasteryzowany, roślinny, 500g, Jadłobysie
W naszym wydaniu, ten bestseller z węgierskiego stołu, zyskuje nowy blask. Wszystko za sprawą czarnej soczewicy zwanej Belugą, która nie dość że przepyszna to jeszcze stanowi doskonałe źródło białka i kwasu foliowego, niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu. W odróżnieniu od swojej czerwonej „siostry”, Beluga zachowuje milszą, twardszą konsystencję po ugotowaniu. Gdy dodamy do tego kalejdoskop różnorakich warzyw (m.in. kalafior, marchew czy por) otrzymujemy niezwykle pyszne, ekspresowe w przygotowaniu danie jednogarnkowe.
Skład
papryka, soczewica czarna, pieczarki, marchew, kalafior, cebula, por, seler naciowy, koncentrat pomidorowy, czosnek, olej, woda, sól, przyprawy: pieprz, tymianek, wędzona papryka.
Wartość odżywcza w 100 g produktu
wartość energetyczna: | 480 kJ / 59 kcal |
tłuszcze: | 2,5 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 0,5 g |
węglowodany: | 14,5 g |
w tym cukry: | 6,7 g |
białko: | 5,4 g |
sól: | 1,1 g |
Sposób podgrzania
Garnek lub patelnia – to pewniaki w zakresie podgrzewania Ghulażu, który będzie najbardziej zadowolony gdy zagotujecie go na średnim ogniu, mieszając co jakiś czas. Voila! Szybko, prosto, roślinnie i zdrowo.
Sposób podania
To niezwykle wdzięczne danie doskonale uzupełnią kasze – od gryczanej, przez pęczak, po jaglaną, a także surówka z buraków. A jeśli wśród smakoszy znajdą się fani ziemniaków i ogórków kiszonych – nic nie stoi na przeszkodzie, aby towarzyszyły one naszej potrawie na Waszych talerzach. W wersji ekspresowej sprawdzi się kromka żytniego chleba.
-
Ilość w opakowaniu zbiorczym6
-
Gluten FreeTAK
-
Odpowiednie dla weganTAK
-
W szklanym opakowaniuTAK
-
Bez laktozyTAK
-
ean135905178370069
Na razie nie dodano żadnej recenzji.
Musisz być zalogowany aby móc dodawać komentarze
Zaloguj się