Suchy makaron Shirataki Konjac, Fettucine, bezglutenowy, wegański, beztłuszczowy, 150g, Diet-Food
Głównym składnikiem makaronu jest Glukomannan konnyak - rozpuszczalny w wodzie błonnik pochodzący z korzenia rośliny Konnyak. Oryginalnie pochodzi ona z Azji, a żywność z niej produkowana nosi również nazwy: Shirataki Noodles lub Konnyaku Noodles. Największymi konsumentem tej żywności na świecie są Japończycy.
Makaron konjac to naturalny produkt, bogaty w rozpuszczalny w wodzie błonnik, bez tłuszczu, cukru, skrobi i białka, bez pszenicy i glutenu. Produkt 100% pochodzenia roślinnego, może być przechowywany w temperaturze pokojowej przez około rok, certyfikowany przez JAS (Japanesse Agricultural Standard), jest przezroczysty, bez własnego smaku, łatwo wchłania aromat dodatków i przypraw, jest szybki w przyrządzeniu, smaczny i zdrowy.
Sposób przygotowania
Wrzuć makaron do wrzątku i gotuj przez 8-10 minut. Następnie przepłucz go czystą wodą i dodaj do potrawy.
Skład
Woda oczyszczona, mąka konjac, skrobia z tapioki
Wartości odżywcze w 100g
Wartość energetyczna | 405 kJ/ 97 kcal |
tłuszcz | 0,0g |
w tym nasycone | 0,0g |
węglowodany | 22,0g |
w tym cukry | 0,0g |
białko | 0,0 g |
sól | <0,01g |
błonnik | 3,4g |
-
Alergie i AlergenyBez cukru
Bez glutenu -
Gluten FreeTAK
-
Odpowiednie dla weganTAK
-
ean135903933645186
Na razie nie dodano żadnej recenzji.
Musisz być zalogowany aby móc dodawać komentarze
Zaloguj się