compare Porównaj (0)

Nie masz konta?

Zarejestruj się
Rukola - nasiona na kiełki GEO, certyfikowane, 30g, Bavicchi
search

Rukola - ekologiczne, certyfikowane nasiona na kiełki GEO, 30g, Bavicchi

Kiełki rukoli są szczególnie bogate w witaminę C i mają smak bardzo podobny do dojrzałego warzywa. Mają pozytywny wpływ na nasz układ odpornościowy dzięki obecności przeciwutleniaczy. Pączek i liść mają intensywny zielony kolor. 

Te nasiona, jeśli są umieszczone w wodzie, szybko rozwijają całkowicie wodoodporną żelową membranę.  

Dlaczego kiełki?

Kiełki to rośliny w najwcześniejszej fazie rozwoju. Każde nasionko zawiera składniki odżywcze niezbędne do wytworzenia pierwszych pędów rośliny:
witaminy, enzymy, składniki mineralne, cenne białka, tłuszcze oraz błonnik.

Bardzo łatwo je hodować, a ponadto są dostępne przez cały rok, również wtedy,
gdy trudno o świeże warzywa i owoce.

Czym wyróżniają się kiełki Bavicchi?

Nasiona kiełków można kupić bez problemu, ale nie zawsze mamy pewność, z jakiego źródła pochodzą i jak zostały pozyskane. Organiczne nasiona na kiełki GEO firmy Bavicchi są pozyskiwane z upraw przyjaznych środowisku, w których nie stosuje się chemicznych środków ochrony i nawozów sztucznych.
Ich jakość jest poddawana kontroli i potwierdzona certyfikatem.

Jak wysiewać

Śluzowate nasiona kiełkujące wymagają namaczania tylko przez 5-10 minut. 
Jeśli używasz kiełkownicy z tacami, upewnij się, że nasiona są równomiernie rozłożone. 
Podlewaj je raz dziennie, dopóki nie pojawią się pierwsze listki, a następnie zwiększ częstotliwość nawadniania do 2-3 razy na dzień.

Przed spożyciem kiełki należy umyć. 

Smacznego!

Waga opakowania: 30g

Kiełki GEO to zdrowe żywienie dostępne dla każdego
niezależnie od pory roku!

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Musisz być zalogowany aby móc dodawać komentarze

Zaloguj się
zru0203
Nowy
  • Ilość w opakowaniu zbiorczym
    15
  • Żywność Ekologiczna
    TAK
  • ean13
    8003419011676

Rukola - nasiona na kiełki GEO, certyfikowane, 30g, Bavicchi (ZRU0203)

Kiełki rukoli są szczególnie bogate w witaminę C i mają smak bardzo podobny do dojrzałego warzywa. Mają pozytywny wpływ na nasz układ odpornościowy dzięki obecności przeciwutleniaczy. Pączek i liść mają intensywny zielony kolor. 

Zobacz także

Cookies

Informacje dotyczące plików cookies

Ta witryna korzysta z własnych plików cookie, aby zapewnić Ci najwyższy poziom doświadczenia na naszej stronie . Wykorzystujemy również pliki cookie stron trzecich w celu ulepszenia naszych usług, analizy a nastepnie wyświetlania reklam związanych z Twoimi preferencjami na podstawie analizy Twoich zachowań podczas nawigacji.

Zarządzanie plikami cookies

O Cookies

Pliki cookie to niewielkie pliki tekstowe, które są zapisywane na komputerze lub urządzeniu mobilnym przez strony internetowe, które odwiedzasz. Służą do różnych celów, takich jak zapamiętywanie informacji o logowaniu użytkownika, śledzenie zachowania użytkownika w celach reklamowych i personalizacji doświadczenia przeglądania użytkownika. Istnieją dwa rodzaje plików cookie: sesyjne i trwałe. Te pierwsze są usuwane po zakończeniu sesji przeglądarki, podczas gdy te drugie pozostają na urządzeniu przez określony czas lub do momentu ich ręcznego usunięcia.

Ładowanie...