compare Porównaj (0)

Nie masz konta?

Zarejestruj się
search
search

Ghee posiada niezwykłe właściwości:

  • wzmacnia system odpornościowy,
  • poprawia trawienie,
  • rozpuszcza toksyny (ama) w ciele,
  • zawiera witaminy A, D, E, K,
  • spowalnia starzenie komórek,
  • wzmacnia i poprawia wzrok,
  • nawilża skórę,
  • reguluje vatę i pitę.

Ghee jest wolne od laktozy i kazeiny dlatego jest alternatywą dla osób z ich nietolerancją.

Ghee ma bardzo szerokie zastosowanie:

- w gotowaniu, stanowi podstawę wszystkich dań kuchni ajurwedyjskiej, ale świetnie sprawdza się również

w naszych polskich potrawach,

- w zabiegach ajurwedyjskich, m.in. kąpiele oczu, oczyszczanie zatok, masaże, rozpuszczanie toksyn w ciele,

- w obrzędach wedyjskich, takich jak agnihotra, homa, puja,

- poprawia wszystkie trzy aspekty mentalnego funkcjonowania - uczenie się, zapamiętywanie i przypominanie.

Jak tylko chcesz! Ghee jest dobre w każdej postaci 

- na surowo, do smażenia, pieczenia, gotowania... Idealnie wzbogaca smak każdej potrawy.

Sprawdza się wyśmienicie także w deserach, wysubtelniając ich smak. 

Według Ajurwedy ghee powinno znaleźć się w naszym codziennym jadłospisie.

 

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Musisz być zalogowany aby móc dodawać komentarze

Zaloguj się
Nowy
  • ean13
    5905669437363

Masło ghee naturalne, masło sklarowane, 1600 ml - DUŻY SŁOIK - Palce lizać

Shop.BetterLandGlobal 4 pkt. za zakup
Shop.BetterLandGlobal 4 pkt. za zakup

Ghee jest sklarowanym masłem, którego receptura pochodzi ze starożytnych Indii. Proces jego otrzymywania różni się od klarowania współcześnie dostępnego "masła". Ghee posiada niezwykłe właściwości. Zobacz jakie! 

Zobacz także

Ładowanie...