compare Porównaj (0)

Nie masz konta?

Zarejestruj się
search
search

Spirulina z Amlą, 100 kapsułek, Aurospirul

Amla (Emblica officinalis) to najbogatsze naturalne źródło witaminy C, tanin i polifenoli.

Od stuleci stosowana jest w medycynie ajurwedyjskiej jako środek na długowieczność.
Znacznie poprawia ogólną odporność organizmu i przyspiesza jego regenerację.
Posiada właściwości odtruwające. Wpływa na kontrolę poziomu cukru i cholesterolu we krwi.
Polecana przy cukrzycy i chorobach serca.

Amla – najbogatsze naturalne źródło witaminy C.

100 g Amli zawiera około 1200 mg witaminy C – 30 razy więcej niż w pomarańczach.

Jest uważana za jeden z najsilniejszych odmładzaczy.
Ma właściwości antyoksydacyjne, pomaga zwalczać wolne rodniki. Amla równoważy wydzielanie soku żołądkowego przez co pomaga organizmowi lepiej trawić jedzenie i poprawia metabolizm. Odżywia mózg, wspomaga serce, wzmacnia płuca, wypłukuje toksyny i metale ciężkie, zwiększa witalność, wzmacnia wzrok i poprawia napięcie mięśni.

Ten owoc zwany także indyjskim agrestem kryje w sobie 5 smaków (cierpki, gorzki, kwaśny, ostry i lekko słodki). Jest bogaty m.in. w wapń, fosfor, żelazo oraz aminokwasy.

Amla zwiększa syntezę białek, co czyni ją idealnym uzupełnieniem spiruliny a duża ilość witaminy C przyspiesza przyswajanie minerałów takich jak żelazo.

Witamina C odgrywa niezwykle istotną rolę w funkcjonowaniu ludzkiego organizmu. Minimalne zapotrzebowanie na tę witaminę wynosi ok.80 mg na dobę i dotyczy osób zdrowych. Jej niedobór objawia się m.in. zmęczeniem, zmniejszeniem odporności na infekcje, krwawieniem dziąseł. W przypadku infekcji, schorzeń górnych dróg oddechowych, zwiększonego wysiłku fizycznego lekarze zalecają zwiększenie dawki dziennej do kilku tysięcy mg. Organizm nie tworzy zapasów witaminy C przez co musi być ona dostarczana regularnie. Skuteczność naturalnej witaminy C jest nieporównywalnie większa od tej wyprodukowanej syntetycznie.

Każda kapsułka zawiera 350 mg spiruliny i aż 150 mg Amli. Wegetariańskie kapsułki są wolne od żelatyny.

Czy spożywasz spirulinę w szejkach, czy w postaci crunchy bądź kapsułek daje Ci ona niesamowitą dawkę skoncentrowanych składników odżywczych. Białko w spirulinie zawiera wszystkie niezbędne aminokwasy. To największe na świecie roślinne źródło witaminy B-12 z wysokim stężeniem witamin A, B-1, B-2, B-6, D, E i K. Absolutnie niezbędna dla wegetarian i wegan, lecz nie tylko.

Spirulina stanowi źródło łatwo przyswajalnego białka roślinnego, węglowodanów, minerałów, witamin (szczególnie z grupy B), żelaza, magnezu, potasu, makroelementów i mikroelementów oraz nienasyconych kwasów tłuszczowych. Spirulina zalecana jest w celu uzupełnienia codziennej diety w witaminy i składniki mineralne. Pomaga przy zaburzeniach procesów trawienia, wspomaga odchudzanie, reguluje poziom cukru we krwi, oczyszcza organizm z toksyn. Polecana m.in. w celu wzmocnienia odporności, po przebytych chorobach, podczas kuracji oczyszczających. Jest lekkostrawna, niskokaloryczna.


Spirulina zwiększa sprawność układu immunologicznego, wzmacnia serce, redukuje poziom złego cholesterolu, oczyszcza organizm z toksyn i odkwasza go. Dodaje sił witalnych, poprawia kondycję psychofizyczną.


Dzięki obecności pigmentów – zielonego chlorofilu i niebieskiej fikocyjaniny, działa antyoksydacyjnie, przeciwzapalnie i antyalergicznie. Normalizuje przemianę jodu w organizmie, przez co przyczynia się do prawidłowego funkcjonowania tarczycy.

Składniki:

70% naturalna, suszona na słońcu Spirulina (Arthrospira platensis), 30% Amla, celuloza (kapsułka)

O sposobie produkcji

Aurospirul hoduje wysokiej jakości spirulinę od 1997r w Auroville – międzynarodowym mieście w płd. Indiach. Algi hodowane są w ekologicznych warunkach przy użyciu prostych, przyjaznych dla środowiska metod – wolne od GMO, pestycydów, herbicydów i innych środków szkodliwych dla zdrowia i środowiska naturalnego. Nie zawiera glutenu.

Jedyna suszona na słońcu o wyjątkowej energii i delikatnym smaku.

Gorący klimat i nasłonecznienie południowych Indii tworzą idealne warunki do hodowli spiruliny – można ją tutaj odnaleźć rosnącą naturalnie.

Spirulina rośnie w wodzie zawierającej duże stężenie substancji mineralnych i związków organicznych. Spirulina (Arthrospira Platensis) hodowana jest w wodach słodkich, dzięki czemu zawartość jodu jest niższa niż w przypadku spiruliny hodowanej w zbiornikach z wodą morską. Ta odmiana spiruliny jest bezpieczna dla osób z chorobami endokrynologicznymi.

Wieloletnie doświadczenie producenta zaowocowało powstaniem produktu najwyższej jakości. Posiada certyfikat ORGANIC oraz FAIR TRADE.

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Musisz być zalogowany aby móc dodawać komentarze

Zaloguj się
Nowy
  • Vegan
    TAK
  • Fair Trade
    TAK
  • Produkt Naturalny
    TAK
  • ean13
    0730490941919

Spirulina z Amlą, 100 kapsułek, 100% organic, Aurospirul

Shop.BetterLandGlobal 1 pkt. za zakup
Shop.BetterLandGlobal 1 pkt. za zakup

ZDROWIE I ENERGIA Z NATURY (100% organic - naturalnie suszona na słońcu). Amla to najbogatsze, naturalne źródło wit. C: oczyszcza z toksyn i odkwasza, działa antynowotworowo i antyalergicznie, wzmacnia kości i stawy, zapobiega anemii (źródło żelaza, białka i wit. B12) oraz zwiększa odporność organizmu. Farma posiada Certyfikat ORGANIC oraz FAIR TRADE.

Ładowanie...